Kestävämpää kuin värjäys, muttei niin lopullista kuin kestopigmentointi. Joko olet kuullut kulmakarvojen microbladingista?

Kulmilla tuntuu olevan paljon merkitystä – ainakin mitä tulee kasvojen kehystämiseen. Pari vuotta sitten testasimme, kuinka erityyliset kulmat muuttavat ulkonäköä.

Nyt pinnalla ovat näyttävät ja tuuheat, mutta myös huolitellut kulmakarvat. Harva sellaiset tosin omistaa omasta takaa. Kulmakarvatrendi onkin synnyttänyt uuden tekniikan – kulmakarvojen microbladingin, jossa kulmiin tehdään terällä pieniä viiltoja.

”Väri kuluu pois ihon uusiutuessa jättämättä arpia.”

Annika Kakko aloitti kulmien tekemisen microblading-tekniikalla viime vuoden elokuussa. Kulmat ovat haluttuja – ajan saa varattua Annikalle vasta puolen vuoden päähän.

 

 

MITEN MICROBLADING-KULMAKARVAT TEHDÄÄN?

”Kulmakarvat tehdään ohuella terällä karva kerrallaan, jolloin lopputuloksesta tulee luonnollinen. Terä kastetaan väriin, jonka jälkeen ihoon tehdään pieniä viiltoja, joihin väri asettuu. Kulmien tekeminen kestää noin kaksi tuntia, josta noin puolet menee mittaamiseen ja puolet tatuointiin.” 

KUINKA KAUAN KULMAT PYSYVÄT?

”Noin kuuden viikon päästä kulmien ottamisesta tehdään tunnin kestävä vahvistushoito, jolloin kulmista saadaan vahvemmat. Lopullinen tulos kestää noin 10–12 kuukautta. Kesto riippuu jonkin verran omasta ihosta. Väri kuluu pois ihon uusiutuessa jättämättä arpia tai kuluttamatta omia kulmakarvoja.”

KUINKA PALJON MICROBLADING MAKSAA?

Yleisesti microblading maksaa Suomessa noin 250–400 euroa.

PITÄÄKÖ KULMIA HOITAA JOTENKIN?

”Kulmien oton jälkeen niitä pitää rasvata viikon ajan vaaleanpunaisella Bepanthenilla useamman kerran päivässä.”

VOIKO MICROBLADING AIHEUTTAA ALLERGIAA?

”On todella harvinaista, että kulmat allergisoisivat. Kulmien ottoa ei kuitenkaan suositella, jos on kovin kuiva tai rasvoittuva iho.”

MISTÄ LUULET MICROBLADINGIN SUOSION JOHTUVAN?

”Tietoisuus siitä on lisääntynyt esimerkiksi somen ansiosta. Varmasti viime vuosien kulmakarvabuumi vaikuttaa myös.”